Logo
0768.391.620         contact@forari-puturi.ro
Forari-Puturi.RO
Foraje Puturi Apa - Denisipari Puturi
Servicii complete de foraje puturi si denisipari puturi

Foraje pompa de caldura

Suna acum si profita de promotiile lunii Iunie la foraje puturi apa si denisipari puturi forate

Folosind un obiect real ca exemplu, vom arata cum se desfasoara una dintre etapele principale ale amenajarii sistemului de incalzire geotermala. Clientul a instalat o pompa de caldura cu o capacitate de 10 kW. Pentru functionarea sa, a trebuit sa se se faca doua puturi, fiecare cu o adancime de 100 de metri. Toate lucrarile au putut fi impartite in mai multe etape, insa noi ne vom ocupa doar de foraje puturi pentru pompa de caldura.


Procesul de foraje pompa de caldura are propriile sale caracteristici, dar, in general, este realizat prin aceeasi metoda si echipament, ca si forajul pentru puturi apa, clasic. Adancimea medie a putului este de 80-120 metri. Timpul de foraj este direct dependent de compozitia solului si dureaza de obicei de la una pana la trei zile, pentru o suta de metri de foraj. La acest site, toate lucrarile de foraje puturi pentru pompa de caldura au fost finalizate in trei zile.


Se scufunda o sonda in putul forat si se spala bine. Aceasta etapa necesita calificari deosebit de ridicate ale personalului, din cauza riscului mare de deteriorare a sondei scufundate. Dupa imersiune, spatiul dintre peretii putului si sonda este umplut cu un amestec special pentru un transfer mai bun de caldura intre sol si lichidul de racire care circula. Dupa scufundarea sondelor, capetele care ies la suprafata trebuie aduse in casa sau aduse la fantana colectorului. Pentru a face acest lucru, se sapa transee inguste de 1,2-1,5 metri adancime, iar de-a lungul fundului se aseaza sonde intr-un plan orizontal. Intrarea in cladire, in functie de designul casei, are loc fie prin perete, fie prin saparea sub fundatie. In acest caz, poate fi implementata a doua optiune.


Lucrarile de foraje puturi pompa caldura sunt intotdeauna destul de „murdare”, dar daca amplasamentul a fost deja imbunatatit, se iau masuri speciale pentru a minimiza posibilele daune, cum ar fi scuturi speciale de protectie care sunt plasate sub rotile echipamentelor grele, excavarea avand loc in locuri strict desemnate, iar peluza existenta este acoperita cu folie.

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Forari-Puturi.RO

0768.391.620

contact@forari-puturi.ro

www.forari-puturi.ro

Cere oferta de pret