Logo
0768.391.620         contact@forari-puturi.ro
Forari-Puturi.RO
Foraje Puturi Apa - Denisipari Puturi
Servicii complete de foraje puturi si denisipari puturi

Curatare fantani

Suna acum si profita de promotiile lunii Iunie la foraje puturi apa si denisipari puturi forate

Pentru curatarea fantanii se folosesc pompe cu vibratii si drenaj. Doua pompe cu vibratii sunt scufundate in fundul putului, fiind conectat un furtun la unul dintre ele, care pompeaza apa la suprafata, in timp ce a doua pompa pur si simplu o agita in partea de jos, ridicand nisipul de pe fundul fantanii. Specialistii nu recomanda sa efectuezi singur o astfel de curatare, deoarece poti deteriora echipamentul de pompare. O astfel de curatare va fi eficienta numai daca exista un strat mic de nisip in partea de jos - argila sau namol care pot fi ridicate astfel. Pompa de scurgere este ceva mai puternica, dar nu va face fata nici macar contaminarii grave. La curatarea fantanii prin metoda mecanica se utilizeaza lopeti si galeti pentru a scoate sedimentul de pe fundul fantanii, dar numai dupa ce toata apa din fantana a fost pompata la suprafata.


Daca te intrebi de cate ori trebuie curatata fantana, ar trebui sa stii ca exista anumiti factori care afecteaza frecventa curatarii de rutina sau preventiva:

  • Tipul solului - predominanta de nisip, argila, grad de filtrare naturala;
  • Adancime - dupa cum arata experienta specialistilor, cu cat este mai adanc putul, cu atat este mai curat;
  • Tipul sursei - diferenta de compozitie chimica;
  • Intensitatea utilizarii structurii hidraulice - constanta / sezoniera;
  • Tipul pompei si corectitudinea instalarii sale - modelele cu vibratii pot contribui la distrugerea inelelor, depresurizarea imbinarilor.


Pentru a mentine calitatea apei la un nivel ridicat, se recomanda curatarea putului cel putin o data pe an. In cazuri rare, curatarea poate fi necesara la scurt timp dupa ce fantana incepe sa functioneze, daca acviferul din anumite motive devine suprasaturat (precipitatii abundente, de exemplu) sau apare un dezastru natural (inundatii). De asemenea, poate fi necesara curatarea in cazul in care lucrarea a fost efectuata de neprofesionisti, iar fundul fantanii a fost echipat incorect.

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Forari-Puturi.RO

0768.391.620

contact@forari-puturi.ro

www.forari-puturi.ro

Cere oferta de pret