Pentru curatarea fantanii se folosesc pompe cu vibratii si drenaj. Doua pompe cu vibratii sunt scufundate in fundul putului, fiind conectat un furtun la unul dintre ele, care pompeaza apa la suprafata, in timp ce a doua pompa pur si simplu o agita in partea de jos, ridicand nisipul de pe fundul fantanii. Specialistii nu recomanda sa efectuezi singur o astfel de curatare, deoarece poti deteriora echipamentul de pompare. O astfel de curatare va fi eficienta numai daca exista un strat mic de nisip in partea de jos - argila sau namol care pot fi ridicate astfel. Pompa de scurgere este ceva mai puternica, dar nu va face fata nici macar contaminarii grave. La curatarea fantanii prin metoda mecanica se utilizeaza lopeti si galeti pentru a scoate sedimentul de pe fundul fantanii, dar numai dupa ce toata apa din fantana a fost pompata la suprafata.
Daca te intrebi de cate ori trebuie curatata fantana, ar trebui sa stii ca exista anumiti factori care afecteaza frecventa curatarii de rutina sau preventiva:
Pentru a mentine calitatea apei la un nivel ridicat, se recomanda curatarea putului cel putin o data pe an. In cazuri rare, curatarea poate fi necesara la scurt timp dupa ce fantana incepe sa functioneze, daca acviferul din anumite motive devine suprasaturat (precipitatii abundente, de exemplu) sau apare un dezastru natural (inundatii). De asemenea, poate fi necesara curatarea in cazul in care lucrarea a fost efectuata de neprofesionisti, iar fundul fantanii a fost echipat incorect.
Forari-Puturi.RO
0768.391.620
contact@forari-puturi.ro
www.forari-puturi.ro