Se intampla adesea ca un put de nisip sau calcar sa-si piarda debitul dupa o operare pe termen lung. Multi proprietari decid sa solicite lucrari de adanciri puturi, mai degraba decat sa faca unul nou. Oportunitatea acestei optiuni, este determinata de mai multi parametri - complexitatea lucrarilor, cauza principala a scaderii nivelului apei etc.
Pentru a vedea daca nivelul apei din put este in continua scadere, trebuie sa-l urmaresti. Poate ca aceasta este o problema temporara, provocata de particularitatile acviferului sau de conditiile meteorologice din regiune. Nu este deplasat sa vorbesti cu vecinii tai si sa afli cum stau lucrurile cu sursele lor. Daca problema a aparut doar la tine, atunci vorbim despre epuizarea resursei. Principalele motive pentru scaderea nivelului apei din put sunt: infundarea filtrului inferior, daca sursa este forata pe un plutitor adevarat; abaterea arborelui de la pozitia verticala, sub rezerva admiterii erorilor tehnice in momentul constructiei putului; depresurizarea carcasei; un numar mare de surse din sat, alimentate dintr-un acvifer (in special, problema disparitiei apei intr-o structura hidraulica este observata imediat dupa forarea unui put la un vecin); o perioada lunga de seceta estivala (problema este tipica pentru sursele de pe nisip); construirea unui put intr-o perioada de ridicare a apelor subterane.
Etapa pregatitoare este importanta atunci cand se fac lucrari de adanciri puturi. Rezultatul forajului secundar depinde de cat de corect este facut totul. Lucrarea de adanciri puturi arata astfel: lichidul este pompat din fantana; daca in acest moment este detectata o nealiniere a inelelor, este eliminata defectiunea, daca este posibil. Daca deplasarea este puternica, atunci lucrarea trebuie oprita la aceasta sursa; toate imbinarile coloanei sunt fixate cu atentie cu placi speciale, deoarece, acest lucru va salva putul, placile fiind asezate la o distanta egala una de cealalta; se pregateste o lopata, recipiente pentru nisip, un troliu electric sau manual, un burghiu, un felinar.
Forari-Puturi.RO
0768.391.620
contact@forari-puturi.ro
www.forari-puturi.ro